Coronavaccinatie – Huisartsenpraktijk Heelhuys – Barneveld

Welkom bij Huisartsenpraktijk Heelhuys

Op deze website geven wij u informatie over de organisatie van onze huisartsenpraktijk en over wie we zijn, waar we voor staan en wat we u kunnen bieden. Persoonlijke zorg, afgestemd op u als persoon in uw context staat bij ons centraal! Ook houden wij u hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Heelhuys. Voor verdere vragen kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met een van onze assistentes.

De praktijk is alleen open voor nieuwe patiënten die recent in Barneveld zijn gaan komen wonen en nog geen huisarts in Barneveld hebben. Om u zich aan te melden kunt u de aanmeldformulier op de website invullen. De assistente zal dan contact met u opnemen.

Als u patiënt bij ons bent kunt u ook veel online regelen  met 'Uw Zorg Online' app

Klik hier en download de ''Uw Zorg Online'' app!

Terug naar overzicht

Coronavaccinatie

Nu stapsgewijs de komende maanden voor iedereen van 18 jaar en ouder een coronavaccin beschikbaar komt, horen we steeds meer vragen hierover. Dat begrijpen we. En fijn dat u ze aan ons stelt! Zeker nu in deze tijd er heel makkelijk en van alle kanten informatie, maar helaas ook veel desinformatie, op ons afkomt!

Wij als huisartsen volgen goed de ontwikkelingen rondom de verschillende vaccins en hebben tot nu toe geen reden om aan te nemen dat het vaccin onveilig is of ernstige bijwerkingen heeft. Wij zijn er dan ook voorstander van dat mensen zich laten vaccineren. Vanzelfsprekend ligt de keuze om u wel of niet te laten vaccineren uiteindelijk bij uzelf.

Wat betreft het tijdspad, waarin gevaccineerd zal gaan worden, is er helaas nog veel onduidelijk. De beperkingen en de snelheid van het vaccineren hangen af van de beschikbaarheid van de verschillende vaccins.

Als eersten worden nu zorgmedewerkers in de acute zorg en zorginstellingen gevaccineerd. Ook zijn bewoners van zorginstellingen nu aan de beurt en kunnen, vanaf deze week, thuiswonende ouderen van 90 jaar en ouder via de GGD gevaccineerd worden.

Zoals het er nu naar uitziet zullen de komende maanden steeds groepen mensen opgeroepen worden binnen bepaalde leeftijdscategorieën of met bepaalde medische indicaties om hun vaccinaties te ontvangen via de GGD of de eigen huisarts. De exacte verdeling qua tijd en plaats (GGD/eigen huisarts) is helaas nog onduidelijk en aan verandering onderhevig.

Er zijn een aantal redenen waarom vaccinatie niet verstandig is of even uitgesteld dient te worden. Deze zullen duidelijk in de uitnodigingsbrief genoemd worden, die u ontvangt, zodra u aan de beurt bent. U kunt ze ook raadplegen via onderstaande link. Bij twijfel kunt u hierover vanzelfsprekend contact met ons opnemen.

Voor betrouwbare en uitgebreide informatie met betrekking tot de coronavaccinatie verwijzen wij u naar www.thuisarts.nl/corona/ik-denk-erover-om-prikken-tegen-corona-te-halen.

Publicatiedatum: 01-08-2021